picture-2600

Wie is Malènko

De Officiële website van Marsha Malènko biedt achtergrond over de artiest, mogelijkheid tot boekingen en aanschaf van merchandise, en geïntegreerd blog om met publiek in contact te komen en het laatste nieuws te delen.


Marsha Malènko studeerde piano vanaf haar 13de jaar aan het Koninklijk Conservatorium (Jong Talent Afdeling). Tijdens deze opleiding won zij prijzen op verschillende concoursen. Zij componeerde in opdracht van het Nederlands Blazers Ensemble en dit werk werd uitgevoerd in Paradiso Amsterdam en op televisie uitgezonden.


Op 19 jarige leeftijd trad ze op in New York in de Weill Recital Hall van Carnegie Hall naar aanleiding van het winnen van het Prinses Christina Concours. Op uitnodiging van de Nederlandse Ambassadeurs in Griekenland en Zwitserland heeft zij opgetreden in Athene, Zürich (The Dolder Grand Hotel) en Liechtenstein.


Ook trad zij op in Amsterdam, Hotel de L’Europe en de Koninklijke Industrieële Club.

Op de hoofdvakopleiding studeerde ze bij Paul Komen en Marcel Baudet.


In 2011 behaalde ze de eerste prijs met haar bewerking van “Aan de Amsterdamse Grachten’. Deze prijs werd uitgereikt op het Prinsengrachtconcert in Amsterdam door Joop Stokkermans.


In 2014 heeft ze opgetreden in de kleine zaal van het Concertgebouw tijdens het NOB-meesterpianisten Lustrum Gala van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.


Op landgoed de Wulperhorst trad zij in 2014 meerdere malen op met Wibi Soerjadi en vertolkten zij samen op twee vleugels de pianoconcerten van Tsjaikovski nr. 1, Rachmaninoff nr. 2 en 3, en Prokofiev nr. 3.

In december 2017 gaf zij op uitnodiging van het Veilinghuis Venduehuis der Notarissen te Den Haag een solo pianorecital.


Masterclasses heeft zij gevolgd bij : Tatjana Zelikman, Daniel Wayenberg, Marietta Petkova, David Kuijken, Paolo Giacometti, Almudena Cano, Tamara Poddoubnaya, Victor Chouchkov. Ook ontmoette ze Martha Argerich.


Marsha Malènko verzorgt regelmatig optredens o.a. in het programma Business Class.